آقای زنگنه با اشاره به این که استان زنجان با تولید 35 درصد زیتون کشور مقام نخست تولید این محصول در کشور را دارد .
مدیر
جهاد کشاورزی طارم اصلی ترین رقبای داخلی زیتون طارم را استانهای فارس ،
مازندران وگیلان اعلام کرد وگفت : بیشتر ارقام زیتون تولیدی درطارم زرد
زیتون ، روغنی ، ماری ، شینگه است .
هرس به موقع ومناسب پسیل زیتون Euphyllura olivina Costa بعنوان یک آفت مهم عوامل مؤثردرپدیده سال آوری درختان زیتون درطارم هستند .
زنگنه
بااشاره به اینکه 70 درصد زیتون طارم به تولید کنسرو وبقیه به روغن تبدیل
می شود ؛ افزود : دراین شهرستان 6 واحد روغن کشی ایجاد شده است که ظرفیت
فرآوری 23 هزارتن زیتون درسال را دارند.
همچنین درشهرستان طارم 2 کارخانه تولید کنسرو زیتون دایر است و سالانه 2 هزار تن زیتون را به کنسرو تبدیل می کند.
آقای
زنگنه گفت : تعداد صنایع تبدیلی این شهرستان درزمینه زیتون کنسروی نیاز به
سرمایه گذاری دارد و بیشتر زیتون کنسروی شهرستان طارم در کارگاه های خانگی
و به روش سنتی تولید می شود.
زیتون تولیدی شهرستان دراستانهای گیلان
، قزوین ، تهران ، قم ، مرکزی ، همدان ، مازندران ، گلستان وسایر
شهرستانهای استان زنجان به فروش میرسد و بقیه نیز به کشورهای حوزه خلیج
فارس و کشورهای ترکیه ، مالزی ، آلمان و کانادا بصورت کنسروی صادر میشود .
زنگنه
همچنین تعداد بهره برداران زیتون دراین شهرستان را 7هزارو500 خانوار اعلام
کرد که مجموعاً بیش از 150هزار نفر روز ، در کار برداشت زیتون هستند.
باتوجه
به اینکه قراراست تا افق 1404 حدود 530 هزارهکتارباغ زیتون در کشور احداث
شود استان زنجان با اجرای طرح توسعه باغات در زمین های شیب دارشهرستان
طارم دراین زمینه پیش قدم است .
منبع: http://www.iribnews.ir/NewsText.aspx?ID=1704493
تاريخ : ۱۳۹۲/۰۶/۱۶ | | نویسنده : سلمان ولیمحمدی |